درمان جوش در دوران بارداری
پوست و مو

راه درمان جوش در دوران بارداری چیست؟

()

شاید بتوان گفت که بارداری و مادر شدن یکی از بهترین لذت‌هایی است که زنان می‌توانند تجربه کنند. اما گاهی این لذت می‌تواند با کمی درد و تغییر شکل ظاهری برای مادر همراه باشد. در طول دوره بارداری تغییرات زیادی در بدن رخ می‌دهد. برخی از آنها بر ظاهر تأثیر زیادی می‌گذارند. شاید دیده باشید که در صورت برخی از زنان باردار لک‌هایی پدید می‌آید یا برخی جوش در دوران بارداری را تجربه می‌کنند. اگر شما هم به چنین آکنه‌هایی در دوران بارداری مبتلا می‌شوید، این مطلب از لووین کر برای حل آن می‌تواند به شما کمک کند.

علت جوش در بارداری چیست؟

اصولاً وقتی اتفاق ناخوشایندی برایمان پیش می‌آید اولین کاری که انجام می‌دهیم این است که علت آن را پیدا کنیم. در واقع یافتن علت مشکل برای حل آن می‌تواند به ما کمک کند. باید بدانید که تشخیص اینکه در چه کسانی احتمال بروز جوش در دوران بارداری وجود دارد سخت و گاهی محال است. البته بر اساس نمونه‌های بررسی شده، افرادی که در دوران نوجوانی و قاعدگی جوش می‌زدند احتمال جوش در حاملگی نیز برای آنها بیشتر است.

این جوش‌ها در سه‌ماهه اول بارداری ایجاد می‌شود. اگر جزو افرادی هستید که در سه‌ماهه اول بارداریتان به جوش مبتلا نشدید، خبر خوب این است که تا آخر این دوره نیز جوشی روی صورت شما ظاهر نخواهد شد. اما دلیل وجود این جوش‌ها چه چیزی می‌تواند باشد؟ این سؤال بسیاری از افرادی است که با این مسئله درگیر هستند. علت اصلی بروز این جوش‌ها افزایش آندروژن و چربی است. وقتی چربی پوست بیشتر می‌شود این امکان وجود دارد که جوش‌هایی روی پوست ظاهر شود.

جوش در دوران بارداری ممکن است در هرجایی از بدن ظاهر شوند. نگران نباشید ما یک خبر خوب برای شما داریم و آن هم این است که این جوش‌ها ماندگاری روی پوست ندارند و پس از مدتی از بین می‌روند. نکته حائز اهمیت این است که برای رفع آنها متوسل به هر راه و دارویی نشوید. استفاده از داروها در زمان بارداری باید تحت نظر پزشک باشد؛ زیرا بر سلامت جنین تأثیر زیادی دارد.

چه زمانی آکنه بارداری شایع‌تر است؟

همان‌طور که گفته شد آکنه‌ها ممکن است در هرجایی از بدن ایجاد شوند که علت آن افزایش چربی است. این چربی‌ها به دلیل افزایش آندروژن ایجاد می‌شوند. شاید این سوال برایتان پیش آید که مزیت این آندروژن‌ها برای بدن طی دوران بارداری چیست؟ در حقیقت افزایش ترشح آندروژن برای تسهیل زایمان است.

این هورمون‌ها رحم را برای زایمان آماده می‌کنند. میزان این جوش‌ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است یک نفر طی این مدت تنها چند آکنه در پوستش ظاهر شود؛ ولی در یک نفر دیگر میزان آن تشدید پیدا کند. گفته می‌شود که علاوه بر داشتن زمینه، استرس طی زمان بارداری نیز بر تشدید این آکنه‌ها می‌افزاید.

اگر می‌خواهید شدت جوش‌هایتان طی این مدت کاهش پیدا کند، بهتر است که آرامش خود را حفظ کنید. این استرس‌ها ناشی از بسیاری عوامل است. مثلاً برخی از زنان از زایمان ترس دارند یا برخی نگران سلامت جنین خود هستند. بهتر است طی این مدت از این افکار تا حد ممکن خودداری کنید.

علاوه بر اینکه استرس موجب جوش می‌شود، برای بدن هم خطرناک است. طی زمان بارداری سیستم ایمنی تغییرات زیادی کرده و ضعیف می‌شود. استرس می‌تواند بر شدت این ضعف اضافه کند. پس تا جای ممکن برای حفظ سلامت خود و فرزندتان از استرس دوری کنید.

مصرف قرص جوش در دوران بارداری

آیا مصرف ایزوترتینوئین در دوران بارداری ضرر دارد؟

راه‌های زیادی برای درمان جوش در دوران بارداری وجود دارد که با تأثیراتشان روی چربی‌های پوست از تشدید جوش‌ها جلوگیری می‌کنند. اما دقت داشته باشید که مصرف هر دارویی برای استفاده در دوره بارداری مناسب نیست و باید با اطلاع و طبق دستور پزشک مصرف شود. اگر قصد بارداری دارید باید مصرف برخی از این داروها را قبل از بارداری قطع کنید.

اگر داروی خاصی را مصرف می‌کنید، بهتر است که ابتدا با پزشک صحبت کرده و سپس برای بارداری اقدام کنید. یکی از داروهایی که برای درمان جوش‌های پوستی استفاده می‌شود، ایزوترتینوئین است. دقت کنید که مصرف این دارو برای زنان باردار بسیار خطرناک است. این دارو می‌تواند موجب ایجاد نقص در جنین یا در بسیاری از موارد منجر به مرگ آن شود.

تأثیر این دارو بر جنین به‌اندازه‌ای است که قبل از بارداری نیز باید مصرف آن قطع شود. بهتر است که مصرف هر دارویی را قبل از بارداری به پزشک خود اطلاع دهید. به دلیل خطر بالای این دارو بر بارداری، زنان باید قبل از مصرف ایزوترتینوئین آزمایش‌هایی را انجام داده تا مطمئن شوند که باردار نیستند.

از مصرف چه دارویی باید در زمان بارداری خودداری کرد؟

به دلیل اهمیت و حساسیت دوران بارداری مصرف هر دارویی می‌تواند منجر به خطرات قابل توجهی برای مادر و جنین باشد؛ بنابراین باید داروها تحت نظر پزشک مصرف شده و از مصرف خودسر آنها خودداری کرد. داروهای زیر از جمله مواردی هستند که مصرف آنها خطرساز است.

  • هورمون‌درمانی؛ این شامل هورمون استروژن و ضد آندروژن فلوتامید و اسپیرونولاکتون است.
  • تتراسایکلین‌های خوراکی؛ شامل آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند داکسی‌سایکلین، مینوسیکلین و تتراسایکلین هستند که می‌توانند رشد استخوان را مهار کرده و بر رنگ دندان‌های دائمی تأثیر بگذارند.
  • رتینوئیدهای موضعی مانند آداپالن (Differin)، تازاروتن (Tazorac) و ترتینوئین (Retin-A)؛ این محصولات مشابه ایزوترتینوئین هستند و باید در دوران بارداری از مصرف آنها اجتناب شود.

اگرچه مطالعات نشان می‌دهد که میزان جذب این داروها از طریق پوست کم است، اما این نگرانی وجود دارد که آنها می‌توانند خطر نقص مادرزادی را افزایش دهند.

راه‌های پیشگیری از آکنه در دوران بارداری

از آنجا که مصرف داروها در دوران بارداری ممکن است خطراتی برای جنین و مادر داشته باشد، بهتر است که قبل از ابتلا به جوش‌های بارداری از ایجاد آنها جلوگیری کرد. تغییر سبک زندگی یکی از عواملی است که در پیشگیری و درمان جوش‌ها مؤثر است. روش‌های مختلفی برای پیشگیری وجود دارد که در ادامه به بررسی چند مورد از آنها می‌پردازیم.

استفاده از پاک‌کننده صورت

یکی از مواردی که باعث ایجاد جوش در سطح پوست می‌شود، بسته بودن منافذ آن است. وقتی که لایه‌های میکروب، کرم یا چربی در سطح پوست شما قرار داشته باشد، پوست نمی‌تواند به‌راحتی تنفس کند. این باعث می‌شود که جوش‌ها سر دربیاورند؛ بنابراین برای جلوگیری از بروز جوش‌ها می‌توانید سطح پوست خود را تمیز نگه دارید. منظور ما این نیست که اصلاً از کرم‌های آرایشی استفاده نکنید.

بلکه باید زمانی از شبانه‌روز پوست آزاد باشد. شما می‌توانید روزانه به مدت دو بار پوست خود را با استفاده از یک پاک‌کننده ملایم تمیز کنید. دقت کنید که بهتر است از صابون‌ها استفاده نشود. زیرا به دلیل خاصیت قلیایی زیادی که در آن‌ها وجود دارد، سطح پوست را کاملاً خشک کرده و باعث آسیب بیشتر آن می‌شود. سعی کنید در قسمت‌هایی که منافذ پوست بیشتر مسدود می‌شوند مثلاً در قسمت‌های رویش مو و فک را کاملاً پاک کنید.

شست و شوی زیاد صورت و جوش

خودداری از شستشوی بیش از حد

همان‌طور که نشستن پوست و تمیز نگه نداشتن آن ضرر دارد، شستن مکرر هم منجر به آسیب پوست خواهد شد. برخی عادت دارند با هر بار دست شستن صورت خود را می‌شویند یا اینکه فکر می‌کنند شستن مداوم پوست بسیار خوب است. زیرا از طریق پوست بهتر نفس می‌کشد. جالب است بدانید که این طرز تفکر کاملاً غلط است.

یعنی با شستن مداوم پوست نه‌تنها به سلامت آن کمک نمی‌کنید، بلکه باعث آسیب بیشتر آن نیز خواهید شد. وقتی که پوست را مرتب بشویید چربی‌ها و رطوبت آن که برای حفظ شادابی لازم است از بین می‌رود؛ بنابراین سلول‌ها سعی می‌کنند که این کمبود را جبران کنند. این باعث می‌شود که غدد چربی بیش از حد فعال شده و جوش‌ها در سطح پوست جا خوش کنند.

پرهیز از فشار دادن جوش‌ها

یکی از مواردی که از قدیم همیشه به ما می‌گفتند این بود که به جوش‌های خود دست نزنید. اما اکثر ما عادت داریم که با بروز هرگونه آکنه در صورت آن را دست‌کاری کنیم. این یکی از موارد مضر برای پوست شما است. جوش در دوران بارداری پس از مدتی از بین خواهد رفت؛ بنابراین نیازی نیست که آنها را دست‌کاری کنید. فشار دادن و ترکاندن جوش‌های چرکی تنها باعث زخم و بدتر شدن آنها و در برخی موارد تخلیه جوش‌ها باعث سوراخ شدن سطح پوست می‌شود.

استفاده از مرطوب‌کننده

مرطوب‌کننده‌های که چربی ندارند باعث شادابی بیشتر پوست می‌شوند. در واقع پوست به دلیل شستشو با صابون و مواد تمیزکننده صورت ممکن است خشک و خشن شود. این می‌تواند عامل مهمی برای ایجاد جوش در دوران بارداری باشد. پس با استفاده از مرطوب‌کننده می‌توانید لطافت را به پوست خود هدیه دهید. این کار علاوه بر اینکه از بروز جوش‌های پوستی جلوگیری می‌کند باعث می‌شود که پوست صورت شما دیرتر چروک شود.

تمیز نگه‌داشتن مو

شاید عجیب به نظر برسد اما موهای چرب یکی از عواملی است که پوست را مستعد زدن جوش می‌کند. بهتر است که موهای خود را تمیز نگه دارید. حوله و بالش‌ها از وسایلی هستند که روزانه از آنها استفاده می‌شود؛ بنابراین لازم است که آنها را تمیز نگه داشته و طی مدت‌زمان کوتاهی آنها را بشویید. گوشی‌های موبایل یکی از مواردی هستند که روی سلامت پوست شما تأثیر می‌گذارند. قراردادن گوشی‌های موبایلی که سطح آنها کثیف است به پوست شما آسیب می‌زند. عادت کنید تا همیشه گوشی‌های خود را تمیز نگه دارید.

سخن پایانی و تأثیر دمودکسیلین لووین کر برای درمان جوش در دوران بارداری

همان‌طور که گفته شد برای جلوگیری از بروز جوش در دوران بارداری لازم است که به پوست رسیدگی شود. این می‌تواند شامل شستشوی پوست، استفاده از مرطوب‌کننده و شستن موها باشد. خوشبختانه دمودکسیلین انواع محصولات بهداشتی برای پوست و مو را تولید می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از ژل شستشوی صورت، پوست خود را به‌آرامی و بدون آسیب تمیز نگهدارید.

علاوه بر این می‌توانید از محلول تقویت و پاک‌کننده دمودکسیلین برای تقویت و جلوگیری از جوش در دوران بارداری استفاده کنید. با استفاده از مرطوب‌کننده‌های دمودکسیلین شادابی پوست خود را حفظ کنید. این کرم حاوی ترکیباتی چون موم زنبورعسل، روغن درخت چای و روغن نارگیل است که از پوست شما محافظت می‌کند.

چقدر مقاله ما واستون کمک کننده بود؟

برای ثبت نظر روی ستاره کلیک کنید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظرها

تا الان کسی نظرش رو در مورد این پست به ما نگفته! شما اولین نفر باشید.

0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش همه