جوش یک بیماری مزمن و التهابی است که لوین کر به آن پرداخته است. جوش عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارند. از میان آنها میتوان به وراثت، تغذیه، میکروارگانیسمها، مشکلات عصبی و روحی، تغییرات هورمونی، گرما یا سرمای شدید و استفاده از داروها اشاره کرد. از بین عوامل متعددی که باعث ایجاد آن میشوند، مهمترین آن بالا رفتن میزان آندوژن است. این هورمون معمولا در دوران بلوغ بالا میرود و در زنان تبدیل به استروژن میشود. این هورمون باعث رشد غدههای چربی زیر پوست شده و چربی تجمع یافته توسط باکتریهایی که در پوست وجود دارند مصرف و موجب تکثیر آنها و ایجاد عفونت میشود و پوست را مستعد جوش زدن میکند. جوش روی صورت، شانهها، پشت، سینه و بازو ایجاد میشود که هر کدام دلایل داخلی و خارجی مجزایی دارد.
انواع جوش:
غیر التهابی:
جوش سر سفید:
در این نوع مسیر رویش مو توسط چربی و سلولهای مرده مسدود میشود. چربی پوست و باکتریها درون منفذ به دام میافتند و یک برآمدگی سفید رنگ و کاملا بسته ایجاد میکنند.
جوش های سر سیاه:
در این نوع منافذ پوست به طور کامل مسدود نمیباشند که این امر باعث میشود چربی ها به سطح پوست راه پیدا کنند. علت سیاهی نیز واکنش ملانین (رنگ دانه پوست) به اکسیژن است.
التهابی:
پاپول:
نوعی از جوشها هستند که به صورت برآمدگی قرمز و کوچک روی پوست ایجاد میشوند.
پاسچول:
شدیدترین نوع است، بسیار ملتهب با پایه قرمز رنگ و یک مرکز سفید یا زرد ایجاد میشود. پاسچولها صرفا واکنش التهابی چربی پوست هستند که التهاب شدید ایجاد کردهاند.
به طور کلی از دست ورزی جوشهای التهابی باید خودداری شود چرا که جوشگاههای ناشی از آنها باقی میماند.
انواع دیگر جوش:
ندولها یا کیستها:
ضایعات پوستی بسیار بزرگ و دردناک هستند. زیر سطح پوست به صورت برآمدگی و سفتی حس میشوند. ندولها و کیستها نباید دست ورزی شوند، چون مقادیر زیادی باکتری در خود دارند و باعث گسترش عفونت میشوند.
میلیاها:
برآمدگیهای ریز سفید زیر پوست هستند که بر اثر تجمع سلولهای مرده پوستی که در حفرههای پوست تجمع مییابند، ایجاد میشوند. روی قسمت بالای گونه نوزادان بسیار شایع است و در پوست بزرگسالان نیز ممکن است دیده شود. این برآمدگیها با ریزش سلولهای سطحی از بین میروند.
ارتباط دمودکسها و جوش
ارتباط میان دمودکسها و جوش در مقایسه با روزاسه هنوز به طور کامل اثبات نشده است. اما در این که این موجودات سبب واکنشهای التهابی و تشدید بیماریهای پوستی نظیر جوش میشوند، تردیدی وجود ندارد.
در ارتباط با نقش دمودکسها در ایجاد آکنه فرضیههای زیر مطرح میشود:
1- تکثیر و ازدیاد دمودکسها در غدد چربی، سبب آسیب این نقاط و ایجاد التهاب و جوش-آکنه میشود.
2- بعد از مرگ دمودکسها، بدن آنها متلاشی شده و تجمع اجساد آنها موجب بسته شدن منافذ پوست و ایجاد آکنه میشود.
3- دمودکسها در زمان حیات باکتریهای مختلفی را درون خود حمل میکنند. بعد از مرگ و متلاشی شدن آنها این باکتریها آزاد شده و موجب برانگیختن پاسخ ایمنی و ایجاد آکنه میشوند.
سلام وقت بخیر
من به تازگی متوجه شدم که دمودکس دارم
از لوسیون دمودکسیلین هم استفاده میکنم
ولی استرس شدید دارم نمیدونم برای درمان باید چه کاری انجام بدم
به من گفتن از کرم ضد آفتاب استفاده کنم مشکلی نداره
ولی بعضی جاها گفتن نباید از هیچ کرمی استفاده کنم
شبا لوسیون میزنم میخوابم
صبح ها هم میزنم بعدش ضد آفتاب میزنم
آیا مشکلی پیش نمیاد
و از بین میرن؟
چند وقت طول میکشه تا کشته بشن و دیگه رشد نکنند؟